Meer nodig?

Heeft je kind Game(L)over voor jongeren al ontdekt? Game(L)over is een laagdrempelige manier om een eerste keer stil te staan bij gamen. Het vergroot het inzicht van je kind in het eigen gamegedrag. Een eerste belangrijke stap om het gamegedrag onder controle te houden of te krijgen.

Hoe motiveer je je kind om over gamen na te denken, of om met Game(L)over aan de slag te gaan?

  • Geef aan dat je bezorgd bent.
  • Benoem wat je opmerkt en maak het bespreekbaar.
  • Benoem concreet welke zaken er volgens jou mislopen of veranderd zijn door het gamen.
  • Benoem de impact van het gamen op jullie relatie.
  • Geef aan waar je kind nog allemaal goed in is, naast het gamen.

Geef aan dat je vertrouwen hebt in je kind om zelf zijn verantwoordelijkheid te nemen. Toon tegelijkertijd wel dat je aan de zijlijn blijft staan, om hem of haar aan te moedigen.

Heb je meer hulp nodig om met het gamen om te gaan?

Minderen met gamen is natuurlijk niet gemakkelijk. Ook al voelt je kind dat het beter is om te minderen. Het lukt niet altijd om die stap te zetten.

Soms kan je hulp gebruiken om het leven van je kind terug in balans te krijgen. Gelukkig zijn er diensten die jou en je kind daarbij kunnen ondersteunen. Zo wordt het weer mogelijk om erover te praten en de situatie onder controle te krijgen.

De Druglijn verwijst je door naar een organisatie in je buurt. Je kan er ook terecht voor informatie, advies of een luisterend oor. Anoniem en gratis.